Utrustning

Hitta utrustning till Shire

2011-06-12 00:11 #0 av: Lina på Puser

I och med Shirehästens storlek, kan det vara väldigt svårt att hitta seldon, sadel, träns etc i vanliga hästsportbutiker. Här försöker vi sammanställa vad du kan hitta de olika prylarna.

Svennljunga sadelmakeri samt Tennsjö Sadelmakeri tillverkar selar och andra läderdon efter måttbeställning, vilket gör att de kan tillverka till en shirehäst. Till ett shiresto är det möjligt att hitta befintliga selar, exempelvis loksele som passar, då dessa kan göras i ganska stora storlekar där lokorna mäter  90 cm. Men till en fullvuxen shirehingst, är det måttbeställning som gäller.

Ett shireföl kan ha en ponnygrimma när denna föds, men behöver inom ett år ha stor grimma, då den växer så mycket. Riktvärde för storlek i grimma;

Ålder

Storlek

Nyfödd-4 månader

Ponny

5 månader – 1 år

Cobb

1-2 år

Full

2 år -2,5 år

xFull - xxFull

2,5 år -

Ardenner

Börjes i Tingsryd www.borjes-tingsryd.se  samt Bole www.bole.nu har ardennergrimmor som passar bra till fullvuxet shiresto. För vuxna hingstar är det ofta specialbeställning hos sadelmakeri som gäller.

Via inlägget "Vart köper du utrustning" kommer vi att samla all vår kunskap när det gäller inköpsställen av utrustning som passar Shire. Det som framkommer i tråden, kommer att sammanställas här.

Grimmor
Ardennergrimma i läder eller nylon - www.borjes-tingsryd.se - passar till shiresto.
Ardennergrimma - www.bole.nu - passar till shiresto.

Träns
Träns i storlek XXL - www.borjes-tingsryd.se - passar shiresto.

Täcke
Olika typer av täcken finns att beställa från den engelska webbshopen: http://www.thebighorseshop.co.uk/welcome.html 

 

www.puser.se - En gård med natur, kultur, hästar och kommunikation

Anmäl
2014-07-16 09:10 #1 av: Stall Ponderosa

Jag har en lapp med de mått mina shirehästar behöver på grimmor, träns, nosgrimmor o tyglar. Sedan mäter jag alltid när jag hittar något som ser stort ut.  Det brukar gå att hitta det mesta i välsorterade affärer o ofta ligger STORA saker i fyndlådan då det inte är så många som är intresserad av dessa....

Frågar man så brukar de kunna ta hem. Sedan finns det bra ställen i England o Holland, frakten brukar inte bli dyrare än i Sverige när man handlar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.